Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine
Glasbeni center Černe-Avbelj

 
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Glasbeni center Černe Avbelj, ki jo upravlja podjetje NAGP, produkcija, trgovina in izobraževanje, d.o.o.,  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Glasbeni center Černe Avbelj  (www.cerne-avbelj.com) je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje NAGP d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Glasbeni center Černe Avbelj, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

INFORMACIJE O PODJETJU

 

Ime spletne trgovine: Glasbeni center Černe-Avbelj

Naslov opravljanja dejavnosti: Ljubljanska cesta 2a, 1230 Domžale

Ime podjetja: NAGP, produkcija, trgovina in izobraževanje, d.o.o.

Sedež podjetja: Kališnikov trg 9, 1000 Ljubljana, Slovenija

 

Matična številka:  5367999000

Davčna številka: SI 61909513

Podjetje je zavezanec za DDV v skladu z Zakonom o davku na dodano vrednost. 

 

Družba je bila vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani dne 11. 4. 1990 z vložno številko 061/10604100.

Družba je vpisana v Poslovni register Slovenije (AJPES) z vložno številko 10604100.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

NAČINI PLAČILA

 

V spletni trgovini Glasbeni center Černe Avbelj  ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po predračunu;
 • Plačilo s plačilnimi karticami Maestro;
 • Plačilo s kreditnimi karticami Mastercard in Visa.

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in davki. Račun se izda brezplačno ne glede na obliko in način posredovanja računa. Po potrditvi naročila kupec prejme elektronsko naročilo s splošnimi pogoji poslovanja, v katerih se nahajajo tudi določbe glede možnosti odstopa od pogodbe in vračila izdelkov.

 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).
Vsem imetnikom NLB plačilne kartice v sodelovanju z NLB omogočamo plačevanje na do 12 obrokov. Minimalni znesek naročila na obroke je 120 EUR, minimalni znesek obroka pa 60 EUR.

Vse cene so v evrih - EUR.

 

Informacije za plačilo:

NAGP, produkcija, trgovina in izobraževanje, d.o.o.

Kališnikov trg 9

1000 Ljubljana

Slovenija

Davčna številka: SI 61909513 

IBAN: SI56 0201 5001 0444 390

SWIFT: LJBASI2X

 

Bančne informacije:

Nova Ljubljanska Banka d.d.

Trg republike 2

1520 Ljubljana

Slovenija

E-mail: info@nlb.si

Web: www.nlb.si

 

VELJAVNOST PONUDBE

 

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. 

 

ZNIŽANE CENE 

 

Pri znižanju cene blaga ponudnik označi prejšnjo ceno in znižano ceno. Za prejšnjo ceno se šteje najnižja cena, ki jo je ponudnik uporabljal v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene. Pri blagu, ki je na trgu manj kot 30 dni, se za prejšnjo ceno šteje najnižja cena, po kateri je ponudnik ponujal blago pred znižanjem cene v obdobju, v katerem je bilo blago na trgu. 

 

POSTOPEK NAKUPA

 

Priporočamo vam, da si pred nakupom preberete informacije o podjetju, splošne pogoje poslovanja, informacije o pošiljanju in druge podatke o naši spletni trgovini, ki se nahajajo v nogi vsake strani in podstrani. Do njih lahko dostopate tako, da se z drsnikom pomaknete na dno strani. Do vseh informacij lahko dostopate tako, da se z miško pomaknete nad tekst posamezne kategorije (npr. Informacije o podjetju).Tekst je oblikovan kot povezava do podstrani, kjer se željene informacije nahajajo. Povezava se bo vzpostavila z enkratnim klikom na tekst.
Do vseh zgoraj naštetih informacij lahko na povsem enak način dostopate tudi na vseh drugih podstraneh spletne trgovine.

 

V kolikor imate glede informacij o podjetju, splošnih pogojev poslovanja oziroma drugih informacij na katere je vezana vaša odločitev o nakupu še dodatna vprašanja, nas prosimo kontaktirajte na info@cerne-avbelj.com ali 040 320 310 in z veseljem vam bomo dogovorili.

 

Iskanje izdelkov

 

Artikle lahko v naši spletni strani poiščete na dva načina.

 

Iskanje z iskalnikom

Iskalnik se na vsaki strani in podstrani spletne trgovine nahaja levo zgoraj, če uporabljate osebni računalnik in na sredini zgoraj, če uporabljate telefon ali tablico. Postavitev se smiselno prilagaja glede na velikost zaslona, zato so možna rahla odstopanja v levo ali desno. Oblikovan je kot pravokotno sivo polje z napisom “Išči...” na levi strani in simbolom lupe na desni strani. S klikom miške na iskalnik se bo pojavila utripalka, s katero lahko vnesete željeni iskani pojem. V kolikor uporabljate mobilni telefon ali tablico, se vam bo ob kliku pojavila tudi digitalna tipkovnica. Iskane pojme vpišete preko vpisovanja črk na tipkovnici.

 

Ko vpišete iskani pojem, lahko iskanje potrdite na dva načina:

 • S pritiskom na tipko Enter;
 • S klikom na simbol lupe na desni strani iskalnika.

 

V obeh primerih se bodo na vašem zaslonu pojavili izdelki, ki ustrezajo iskanim pojmom.

V kolikor iskanemu pojmu ne ustreza noben izdelek, se bo izpisal tekst “Vaše iskanje z iskalnim nizom “” ni vrnilo rezultatov!!”

 

Iskanje preko navigacije v spletni trgovini

Izdelek lahko poiščete tudi preko navigacije v spletni trgovini. Navigacija je na prvi strani predstavljena tako slikovno, kot s pojmi. Nahaja se takoj pod glavno oglasno pasico na prvi strani in je sestavljena iz okvirjev, ki vsebujejo naziv skupine izdelkov in smiselno pripadajočo sliko. Primeri navigacijskih skupin na prvi strani so: Kitare in basi, Godala, Pihala, Tolkala, Trobila, Instrumenti s tipkami, Uglaševalci, notna stojala, Audio, Video, Luči, Odri in kovčki, Kabli in konektorji, Montaža in orodje, Truss, Stojala, Dekoracijski program, Oprema za poroke.

 

S klikom na posamezno navigacijsko skupino boste preusmerjeni na podstran, kjer se najprej prikažejo navigacijske podskupine - oblikovno enake kot navigacijske skupine na prvi strani, vendar izdelke razvrščajo v še bolj smiselne in natančne celote. Pod navigacijskimi podskupinami so prikazani vsi izdelki navigacijske skupine. Svoje iskanje lahko nadaljujete s klikom na navigacijsko podskupino, lahko pa že takoj izberete izdelek, ki vam ustreza . S klikom na izdelek boste preusmerjeni na produktno podstran, kjer so predstavljene vse glavne informacije o izdelku.

 

S klikom na navigacijsko podskupino boste preusmerjeni na podstran, kjer se zgoraj izpišejo navigacijske vrste - oblikovno enako kot navigacijske skupine in podskupine - ki izdelke še bolj smiselno in natančno sistematizirajo izdelke v smiselne iskalne celote.
Pod navigacijskimi vrstami se bodo znova pojavili vsi izdelki, ki sodijo v iskano navigacijsko podskupino.

 

S klikom na izdelek boste preusmerjeni na produktno podstran, kjer so predstavljene vse glavne informacije o izdelku.

 

S klikom na navigacijsko vrsto boste preusmerjeni na podstran, kjer se nahajajo vsi izdelki, ki spadajo v izbrano navigacijsko vrsto.

 

Informacije o izdelkih

 

S klikom na izbrani izdelek boste preusmerjeni na produktno stran izdelka. Na produktni strani izdelka so predstavljene slike izdelka, informacije o izdelku, opis izdelka in sorodni artikli.
Informacije o izdelku obsegajo:

 • Naziv izdelka, ki je zapisan z velikimi zlato-rjavimi črkami;
 • Podnaslov, ki je zapisan z običajno velikostjo pisave črne barve;
 • Šifro izdelka;
 • OEM šifro izdelka;
 • Stopnjo davka;
 • Ceno izdelka z davkom;
 • Informacijo o dobavljivosti;
 • Cenik dostav.

 

Vse te informacije so v enakem vrstnem redu kot zgoraj zapisane pod nazivom izdelka, ki je zapisan z velikimi zlato-rjavimi črkami.

 

V določenih primerih lahko podnaslov izdelka nadomesti tudi predstavitveni video ali logotip proizvajalca.

 

Opis izdelka se nahaja pod vsemi zgoraj navedenimi informacijami in vsebuje glavne značilnosti izdelka. V opisu izdelka se lahko nahajajo tudi dodatne fotografije ali video predstavitve izdelka.

 

Fotografijo lahko povečate s klikom na izbrano fotografijo.

 

V kolikor vam predstavitev izdelka ne zagotavlja dovolj informacij, lahko uporabite tudi funkcijo “Vprašaj za izdelek”. S klikom na tekst “Vprašaj za izdelek”, ki se nahaja med informacijami o izdelku, tik pod OEM šifro se vam bo odprlo komunikacijsko okno, kjer nam lahko posredujete dodatna vprašanja o izdelku. Prav tako nam dodatna vprašanja lahko posredujete tudi na naslov info@cerne-avbelj.com ali na 040 320 310.

 

Dodajanje v košarico

 

Izdelek lahko dodate v košarico tako, da kliknete na pravokotni gumb zlato-rjave barve, kjer z belo pisavo piše “DODAJ V KOŠARICO”. Gumb se nahaja pod informacijami o izdelku in sicer  tik pod cenikom dostav. Levo od gumba “DODAJ V KOŠARICO” se nahaja bel pravokotnik s številko 1, kjer lahko izberete željeno količino izdelkov, ki jih želite dodati v košarico. Količino izberete tako, da kliknete na številko v kvadratku in vpišete željeno število izdelkov.

 

S klikom na gumb “DODAJ V KOŠARICO” se vam bo prikazalo pop-up okno z informacijami o vsebini košarice in podatkih o dostavi. S klikom na gumb zlato-rjave barve “Na blagajno”, ki se nahaja v desnem spodnjem kotu pop-up okna, boste nadaljevali postopek nakupa v modulu pregled košarice.

 

S klikom na gumb bele barve “Nadaljuj z nakupovanjem” boste lahko nadaljevali z izbiro izdelkov v spletni trgovini, že dodani izdelki pa bodo ostali v košarici.

 

Pregled košarice

 

Modul pregled košarice je namenjen skupnemu pregledu izbranih izdelkov. Na levi strani so prikazane glavne slike izbranih izdelkov, naziv in šifra.

 

Na desni strani se nahaja okence z izbrano količino posameznih izdelkov, skrajno desno pa skupna cena z DDV. V tej fazi je mogoče količino posameznih izdelkov spreminjati s klikom na število v okencu “količina” in vpisom željene količine.
Ob vsakem izdelku se nahaja tudi okence “Opomba na izdelku”. V to okence lahko vpišete specifične želje, ki so vezane na posamezni izdelek. To naredite tako, da kliknete na majhen zlato-rjavi pravokotnik “uredi”, ki se nahaja tik pod belim okencem “Opomba na izdelku”. Nato v belo okence “Opomba na izdelku” vpišete željeni tekst in kliknete zlato-rjavo okence “potrdi”, ki se pojavi tik pod okencem “Opomba na izdelku”.

 

Na dnu pregleda košarice se nahaja skupni znesek nakupa vključno z DDV.

 

Pod skupnim zneskom nakupa se na skrajno levi strani nahaja bel gumb “NAZAJ V TRGOVINO”. S klikom na ta gumb boste preusmerjeni nazaj na prvo stran spletne trgovine, vaši izdelki pa bodo ostali v košarici.

 

Pod skupnim zneskom nakupa na skrajno desni strani se nahaja zlato-rjav gumb “NADALJUJ”. S klikom na ta gumb boste preusmerjeni naprej na modul “Izbira načina plačila in dostave”.

 

Pod gumbom “NADALJUJ” se nahaja informacija ali ste izpolnili znesek za brezplačno dostavo oziroma kolikšen znesek vam še manjka do izpolnitve pogoja za brezplačno dostavo.

 

Izbira načina plačila in dostave

 

V modulu “Izbira načina plačila in dostave” najprej izberite državo za dostavo. Primarno je nastavljena država za dostavo Slovenija. V kolikor želite izbrati za dostavo katero drugo državo, to storite tako, da kliknete na drsni seznam v obliki belega pravokotnika v katerem je napisano Slovenija, na desni strani pa je puščica navzdol. S klikom se vam bo odprl seznam držav za dostavo.  Željeno državo izberete s klikom na eno izmed držav.

 

Pod izbiro države izberete način dostave. V kolikor obstaja samo ena možnost načina dostave je ta že izbrana. Način dostave izberete s klikom na krogec, ki se nahaja levo od opisa načina dostave.
Nato izberete način plačila, ki se na osebnih računalnikih in tablicah nahaja desno od izbire načina dostave, na mobilnih telefonih pa neposredno pod načinom dostave. Način plačila izberete tako, da kliknete krogec, ki se nahaja levo od opisa načina plačila. Možno je izbrati plačilo po predračunu ali pa plačilo s plačilnimi karticami.

 

Pod izbiro načina dostave in plačila se nahaja pregled finančnih podrobnosti naročila, ki obsega:

 • Znesek brez DDV skupaj;
 • DDV skupaj;
 • Strošek dostave;
 • Skupno vrednost naročila;
 • Znesek za plačilo.

 

Neposredno pod pregledom finančnih podrobnosti naročila se nahaja polje za vnos kode za popust ali kode bona. To naredite tako, da v bel pravokotnik desno od teksta “Vnesi kodo za popust ali kodo bona” vpišete tekst kode in kliknete na  gumb zlato-rjave barve “Uporabi kodo”, ki se nahaja desno od belega pravokotnika kamor ste vpisali tekst kode. Ugodnost se bo avtomatsko upoštevala pri izračunu vrednosti naročila.

 

Pod poljem za vnos kode za popust se nahajajo polja za vpis podatkov za račun in dostavo.

 

V ustrezna polja je potrebno vpisati naslednje podatke:

 • E-mail;
 • Ponovitev E-maila;
 • Ime naročnika;
 • Priimek naročnika;
 • Telefon;
 • Naslov;
 • Poštno številko;
 • Pošto;
 • Morebitne opombe k naročilu.

 

V kolikor so podatki za dostavo enaki podatkom za račun, lahko odkljukate sivo polje v katerem se nahaja tekst “Podatki za dostavo so enaki kot podatki za račun”. S klikom v bel kvadratek na levi strani tega sivega polja, se bodo podatki avtomatsko prenesli v ustrezna polja.

 

V kolikor so podatki za dostavo drugačni od podatkov za račun je potrebno podatke za dostavo vpisati v ustrezna bela polja, in sicer:

 • Ime;
 • Priimek;
 • Telefon;
 • Naslov;
 • Poštno številko;
 • Pošto.

 

Na dnu podatkov za dostavo iz drsnega seznama izberite tudi ustrezno državo za dostavo. To storite tako, da kliknete na drsni seznam držav in s klikom izberete ustrezno državo.

 

V vseh poljih za vnos podatkov je napisano kater podatek je potrebno vpisati. Podatke vpišete tako, da kliknete na željeno polje, kjer se vam pojavi utripalka oziroma digitalna tipkovnica (v primeru pametnega telefona ali tablice). Nato vpišete željeni tekst v okence. Ko ste končali, se pomaknete k naslednjemu okencu.

 

Pod vpisom podatkov se na skrajno levi strani spletne strani nahaja bel pravokotni gumb “Pregled košarice”. S klikom na gumb se boste vrnili v modul “Pregled košarice”.

 

V isti višini na skrajno desni strani spletne strani se nahaja gumb zlato-rjave barve “Nadaljuj”. S klikom na ta gumb boste nadaljevali v modul “Pregled in potrditev naročila”.

 

Pregled in potrditev naročila

 

Modul “Pregled in potrditev naročila” je namenjen preverjanju vseh elementov naročila, zato vas prosimo, da ga skrbno preberete.

 

Na vrhu vsebinske strani, tik pod glavo in navigacijo, se v sivem okencu izpišejo podatki kupca, ki obsegajo:

 • Ime ali naziv;
 • Naslov;
 • Pošto;
 • Državo;
 • Davčno številko (samo v primeru, da je naročnik podjetje)
 • Kontaktni e-mail;
 • Kontaktni telefon.

 

Pod izpisom podatkov o kupcu se izpišejo podatki o vašem naročilu in sicer za vsak artikel posebej.

 

Podatki o naročilu za vsak artikel posebej vsebujejo naslednje podatke:

 • Naziv artikla;
 • Primarno sliko artikla;
 • Šifro izdelka;
 • Ceno za kos brez DDV;
 • Stopnjo DDV v %;
 • Ceno za kos z DDV;
 • Naročeno količino;
 • Skupno vrednost z DDV za konkretni artikel.

 

Pod podatki o posamičnem artiklu se nahajajo podatki o celotnem nakupu, ki obsegajo:

 • Znesek skupaj brez popusta brez DDV;
 • Ceno dostave brez DDV;
 • Znesek brez DDV skupaj;
 • DDV skupaj v EUR;
 • Skupni znesek za plačilo

 

Pod skupnim zneskom za plačilo se nahajajo podatki za dostavo, podatki o izbrani dostavi in podatki o izbranem načinu plačila.

 

Pod podatki o izbranem načinu plačila se nahaja sivo polje s tekstom “Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja”. Pomembno je, da splošne pogoje poslovanja preberete pred oddajo naročila. Do njih lahko dostopate s klikom na tekst “splošnimi pogoji poslovanja”. S klikom na ta tekst se bo pred vami odprlo pop-up okno s celotnimi splošnimi pogoji poslovanja. V kolikor ste prebrali splošne pogoje poslovanja in se z njimi strinjate, lahko to izrazite s klikom na bel kvadratek levo od teksta “Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja. Vaše strinjanje je potrjeno, ko se v kvadratku pojavi simbol kljukice.

 

Do splošnih pogojev poslovanja lahko kadarkoli dostopate tudi s klikom na tekst “Splošni pogoji poslovanja” v nogi spletne strani.

 

Pod izjavo o strinjanju s splošnimi pogoji poslovanja se na skrajno levem delu strani nahaja pravokotni gumb bele barve s črnim tekstom “Nazaj”. S klikom na ta gumb boste preusmerjeni nazaj na modul "Izbira načina plačila in dostave”.

 

V enaki višini na skrajno desni strani se nahaja pravokotni gumb zlato-rjave barve z belim tekstom “Potrdite nakup/naročilo”. S klikom na ta gumb boste potrdili in vaše naročilo. S tem bo kupoprodajna pogodba med pogodbenima stranema (ponudnikom in kupcem) sklenjena. Preusmerjeni boste na modul “Naročilo oddano”. 

 

V kolikor ste se v modulu “Izbira načina plačila in dostave” odločili za plačilo s plačilnimi karticami, se bo na skrajno desni strani v višini gumba nazaj namesto gumba “Potrdite nakup/naročilo”, prikazal pravokotni gumb zlato-rjave barve z belim tekstom “Plačilo s kartico”. S klikom na ta gumb boste preusmerjeni na spletno stran Bankart za oddajo podatkov o kartici.

 

Na tej spletni strani se bodo nahajali podatki o nakupu, ki vsebujejo:

 • Navedbo trgovca (NAGP d.o.o.);
 • Spletno stran s katere je bil opravljen nakup (www.cerne-avbelj.com);
 • Znesek za plačilo.

 

Pod podatki o nakupu se nahaja okence “Podatki o kartici”.

 

Tukaj v ustrezna polja vpišite:

 • Ime imetnika kartice;
 • Številko kartice;
 • CVV2/CVC2 številko;

 

in iz dveh drsnih polij izberite mesec in leto zapadlosti vaše plačilne kartice.

 

Ko so vsi podatki vneseni kliknete na gumb sive barve s črnim tekstom “Plačaj”. S tem bo vaše naročilo dokončano, kupoprodajna pogodba med pogodbenima stranema (ponudnikom in kupcem) pa bo sklenjena. Preusmerjeni boste na modul “Naročilo oddano”.
V kolikor ne želite potrditi plačila s plačilno kartico, lahko kliknete na gumb svetlo sive barve s črnim tekstom “Prekliči”. S tem boste preusmerjeni nazaj na modul “Izbira načina plačila in dostave”.

 

Naročilo oddano

 


Na vrhu vsebinskega dela modula “Naročilo oddano” bo izpisan naslednji tekst: “Vaše naročilo je sprejeto. V primeru, da niste prejeli potrditvenega e-sporočila, preverite vsiljeno pošto ali spam. Če e-sporočila še vedno ne najdete, nas kontaktirajte na info@cerne-avbelj.com.”

 

Pod tem tekstom se nahaja tekst s povezavo “Natisni naročilo”. S klikom na ta tekst se vam bo v novem zavihku odprla stran, kjer bo vaše naročilo v pdf obliki pripravljeno za tiskanje.

 

Pod tekstom “Natisni sporočilo” so izpisani podatki kupca, podatki prodajalca, številka naročila, datum naročila in valuta ponudbe.

 

Pod temi informacijami se še enkrat prikažejo podatki o vašem naročilu.

 

Podatki o naročilu za vsak artikel posebej vsebujejo naslednje podatke:

 • Naziv artikla;
 • Primarno sliko artikla;
 • Šifro izdelka;
 • Ceno za kos brez DDV;
 • Stopnjo DDV v %;
 • Ceno za kos z DDV;
 • Naročeno količino;
 • Skupno vrednost z DDV za konkretni artikel.

 

Pod podatki o posamičnem artiklu se nahajajo podatki o celotnem nakupu, ki obsegajo:

 • Znesek skupaj brez popusta brez DDV;
 • Ceno dostave brez DDV;
 • Znesek brez DDV skupaj;
 • DDV skupaj v EUR;
 • Skupni znesek za plačilo.

 

Pod skupnim zneskom za plačilo se nahajajo podatki za dostavo, podatki o izbranem načinu dostave in podatki o izbranem načinu plačila.

 

Po zaključku naročila

 

Ob zaključku naročila boste na vaše elektronski naslov prejeli avtomatsko generirano sporočilo, ki vsebuje:

 • Številko naročila;
 • Vrednost naročila;
 • naš kontaktni e-naslov in telefonsko številko;
 • Povezavo do splošnih pogojev poslovanja, kjer so navedene vse vaše pravice v zvezi z nakupom.

 

V priponki tega sporočila bo pdf dokument z vsemi informacijami o vašem nakupu.

 

V primeru, da ste izbrali plačilo po predračunu, je pogoj za izdajo računa in odpošiljanje naročila, da je predračun plačan v celoti.

 

Za vse dodatne informacije ali vprašanja, smo vam na voljo preko telefona na številko 040 320 310 ali preko elektronske pošte na naslovu info@cerne-avbelj.com.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (134. člen ZVPot-1). Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pisno pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe (14 dni) v skladu z določili 136. člena ZVPot-1 .

 

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči ponudniku ali osebi, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo.

 

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

 

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 

Stroške transporta pri vračilu nosi kupec. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Možnost vračila ne velja za  blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja vrnjenega blaga.

 

Za vsa vprašanja o pravici do vračila (pravici do skesanja) se uporabljajo veljavna določila ZVPot-1.

 

Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu »Obrazec za odstop od pogodbe« ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. 

 

Obrazec za odstop od pogodbe

 

GARANCIJA

 

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

 

Vsi instrumenti, elektronske naprave, zvočniki in luči imajo 12 mesecev garancije.

 

Potrošni material (kabli, lepilni trakovi ipd.) in dodatki za instrumente (strune, trzalice, jezički ipd.) nimajo garancije. V primeru napake na teh produktih lahko kupec uveljavlja stvarno napako v roku 90 dni od nakupa izdelka.

 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

 

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

 

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu mora ponudnik izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

 

Ponudnik mora pisno odgovoriti potrošniku najkasneje v 8 dneh po prejemu zahteve o stvarni napaki.

 

DOBAVNI ROK

 

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer od trenutka plačila naročila, razen v primerih, ko je pisno dogovorjeno drugače.

 

DOSTAVA

 

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za spletno trgovino Glasbeni center Černe Avbelj opravljata Pošta Slovenije in DHL .

 

Možnosti pošiljanja:

 

1. Pošiljanje po Sloveniji (dostava 1 - 3 dni):

Pogoji:

Fiksna cena poštnine 4,50 EUR velja za pakete s skupno težo do 20 kg.

Za težje pakete se zaračuna dodatno plačilo 1 EUR za vsak dodatni kilogram.

 

2. Pošiljanje v države EU (dostava 2 - 6 dni)

Fiksna cena 19,90 EUR (z vključenim DDV)

Pogoji:

Fiksna cena poštnine 19,90 EUR velja za pakete s skupno težo do 20 kg.

Za težje pakete se zaračuna dodatno plačilo 1 EUR za vsak dodatni kilogram.

Ti pogoji veljajo za naslednje države:

Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska in Velika Britanija.

 

Brezplačna poštnina:

Brezplačna poštnina velja za naročila v Slovenijo v vrednosti več kot 50 EUR in za mednarodna naročila v vrednosti več kot 399 EUR.

Brezplačna poštnina pod zgornjimi pogoji velja za naslednje države:

Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Španija, Švedska in Velika Britanija.
Začasno lahko veljajo tudi ugodnejši pogoji z namenom posebnih promocij.

 

VARNOST

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 163/22) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Glasbeni center Černe Avbelj, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

1) O politiki varstva osebnih podatkov

Namen Politike varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: Politika) je seznanitev Naročnikov Uporabnikov ter drugih oseb (v nadaljevanju: Posamezniki) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani podjetja NAGP d.o.o., Kališnikov trg 9, 1000 Ljubljana, ki upravlja spletno stran www.cerne-avbelj.com (v nadaljevanju: podjetje) ter pravicami Posameznikov na tem področju.

 

Hkrati ta Politika dodatno pojasnjuje soglasje za obdelavo podatkov.

 

V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete naslednje informacije:

 • kontaktne informacije podjetja in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
 • namene, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov Posameznikov, vključno s profiliranjem osebnih podatkov Posameznikov,
 • posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretje države,
 • čas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov, 
 • pravice Posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,
 • pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

 

Kjer je to primerno, se določila, ki se nanašajo na Posameznike, uporabljajo tudi za vprašanja tajnosti in zaupnosti komunikacij uporabnikov, ki so pravne osebe.

 

2) Upravljalec in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

 

Upravljavec osebnih podatkov Posameznikov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je NAGP d.o.o, Kališnikov trg 9, 1000 Ljubljana.

Za informacije z obdelavo podatkov se lahko obrnete na e-mail naslov info@cerne-avbelj.com.

 

Nameni obdelave in podlage za obdelavo podatkov

 

Obdelava na podlagi pogodbe:

 

Podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov za namene obveščanja o novih zapisih na spletni strani (prijava na novičke, posebne ugodnosti in vsebinske članke), namene neposrednega trženja (spletna prodaja produktov, trženje produkcijskih storitev podjetja), namene segmentiranja (prijava na le vam prijazne in individualizirano kreirane e-maile).

 

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti podjetje obdeluje osebne podatke Posameznikov za naslednje namene:

 • E-mail naslov in ime (za namene obveščanja, pošiljanja e-mail novičk);
 • Telefonsko številko (za namene obveščanja glede naročil);
 • Domači naslov (za izpolnitev dolžnosti iz naslova kupoprodajne pogodbe – kreiranje in pošiljanje računov);
 • Podatki o podjetju (za izpolnitev dolžnosti iz naslova kupoprodajne pogodbe – kreiranje in pošiljanje računov).

 

Obdelava na podlagi zakona:

 

Podjetje obdeluje osebne podatke Posameznikov za namene sklepanja, izvajanja, spremljanja in prekinitev naročniškega razmerja.

 

Podatki o prometu so kateri koli podatki, obdelani za namen prenosa komunikacije po elektronskem komunikacijskem omrežju ali zaradi njegovega zaračunavanja. Sem sodijo npr.:

 • Ime in priimek naročnika;
 • Elektronska pošta;
 • Telefonska številka;
 • Domači naslov;
 • Podatki podjetja (opcijsko).

 

Iz vsakokrat veljavne zakonodaje lahko izhajajo tudi drugi nameni obdelave, kot so na primer obvestila o prestopu meje skladno s pravili o ureditvi nacionalnega gostovanja.

 

Obdelava na podlagi zakonitega interesa, za katerega si prizadeva podjetje:

 

Podjetje lahko podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, za katere si prizadeva Podjetje ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov, zlasti kadar se podatki nanašajo na otroka. Kadar gre za nadaljnjo uporabo podatkov, zbranih o Posamezniku, podjetje opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov. Taka nadaljnja uporaba podatkov v psevdonimizirani ali agregirani obliki na primer predstavlja zakonito uporabo podatkov za trženjske in druge poslovne oziroma tehnične analize podjetje. Kot dodaten ukrep pri nekaterih oblikah nadaljnje podatkov o prometu se lahko uporabi tudi brisanje določenih podatkov.

 

Posameznik lahko obdelavi ugovarja skladno s točko 6/iv Politike.

 

Na podlagi zakonitega interesa lahko podjetje Posameznike za namene izboljšave storitev kontaktira za potrebe ugotavljanja njihovega zadovoljstva s storitvami oziroma uporabniško izkušnjo tudi v primerih, ko to ni nujno potrebno za izvajanje pogodbe. Podjetje zaradi tehtanja tega interesa z interesi Posameznika ne kontaktira ponovno tistih Posameznikov, ki so temu ugovarjali.

 

Podjetje hrani agregirane podatke o prometu, vključno s podatki o gostovanjih, za namene ugotavljanja prevladujoče domače uporabe ali prevladujoče domače prisotnosti Posameznika v Sloveniji, za obdobje šestih mesecev.

 

Skladno z zakonitim interesom lahko Podjetje obdeluje osebne podatke v nujno potrebnem in sorazmernem obsegu za zagotovitev neprekinjenega delovanja, varnosti omrežja in informacij, tj. zmožnosti omrežja ali informacijskega sistema, da na določeni ravni zaupanja prepreči slučajne dogodke ali nezakonita ali zlonamerna dejanja, ki ogrožajo dostopnost, avtentičnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki jih ponujajo ali so dostopne prek omrežij in sistemov. To na primer vključuje preprečevanje nepooblaščenega dostopa do elektronskih komunikacijskih omrežij, širjenja zlonamernih kod, napadov, ki povzročajo zavrnitev storitve, ter škode na računalniških in elektronskih komunikacijskih sistemih. To lahko vključuje obdelavo omrežnih diagnostičnih podatkov (tehničnih podatkov oziroma odčitkov iz opreme) ter podatki o zgodovini v diagnostičnih orodjih, ki bi lahko omogočali ponovno identifikacijo posameznika.

 

Podjetje ima zakonit interes podatke do preteka zakonitega roka hrambe anonimizirati oziroma agregirati in nadalje uporabljati za analize in raziskave za potrebe trženja, načrtovanja omrežja in podobno.

 

Drugi zakoniti interesi lahko vključujejo preprečevanje zlorab, uveljavljanje zahtevkov ali obrambo pred zahtevki v upravnih in sodnih postopkih. Zakonit interes zajema tudi zakonito preverjanje plačilne sposobnosti Posameznikov.

 

Podjetje lahko v primeru suma zlorab v primernem in sorazmernem obsegu obdeluje podatke o Posameznikih za namen identifikacije in preprečevanja morebitnih prevar ali zlorab ter lahko, če je to primerno, te podatke posreduje tudi nekaterim drugim osebam, npr. policiji, državnemu tožilstvu ali drugim pristojnim organom. Za namen preprečitve prihodnjih zlorab oziroma prevar se podatki o zgodovini ugotovljenih zlorab.

 

Podjetje si pridružuje pravico, da podatke o izpolnjevanju pogodbenih obveznosti Posameznikov (podatke o plačilih računov) obdeluje za zagotavljanje višje kakovosti svojih storitev.

 

Obdelava na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov:

 

Obdelava podatkov lahko temelji na soglasju, ki ga posameznik da podjetju. Soglasje se lahko na primer nanaša na obveščanje o ponudbi in storitvah, pripravo ponudbe, prilagojene posameznikovim uporabniškim navadam ali opravljanje storitev z dodano vrednostjo. Obveščanje se izvaja prek kanalov, ki jih je v soglasju izbral Posameznik. Obveščanje z uporabo e-poštnega naslova vključuje posredovanje e-poštnega naslova zunanjemu obdelovalcu z namenom prikaza oglasnih sporočil podjetja med brskanjem na spletu.

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko svoje soglasje kadarkoli umakne oziroma spremeni na enak način, kot je bilo soglasje dano ali na drug način, kot ga opredeli podjetje, pri čemer si podjetje pridržuje pravico do identifikacije stranke. Umik oziroma sprememba soglasja se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja. Veljavno je zadnje podano soglasje Posameznika, ki ga prejme podjetje. Možnost preklica soglasja ne predstavlja odstopnega upravičenja v poslovnem razmerju Posameznika s podjetjem.

 

Soglasje lahko da eden od staršev, rejnik ali skrbnik za mladoletnega otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo soglasja ne more podati sam. Takšno soglasje bo veljalo dokler ga eden od staršev, rejnik ali skrbnik oziroma otrok sam, ko skladno z veljavno zakonodajo to pravico pridobi, ne prekliče ali spremeni.

 

4) Posredovanje podatkov tretjim osebam ter posredovanje podatkov v tretje države (države, ki niso članice Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora)

 

Podjetje lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se osebni podatki obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje osebne podatke o Posameznikih:

 

(i) osebam, ki za podjetje izvajajo posamezne naloge obdelave kot so na primer priprava in pošiljanje računov ali podatkovna analitika, vzdrževanje in razvoj storitev, kadar te naloge v potrebnem obsegu vključujejo obdelavo osebnih podatkov;

(ii) osebam, ki za podjetje opravljajo storitve prodaje in trženja, vključno s prodajo in trženjem na terenu, ali sodelujejo s podjetjem na področju trženja in prodaje lastnih storitev ali storitev tretjih oseb, v obsegu, ki je potreben za tovrstne naloge v sklopu namenov in podlag, opredeljenih v tej Politiki.

 

V kolikor je podjetje priključeno oz. prevzeto s strani drugega podjetja, se osebni podatki skladno z zakonom prenesejo na prevzemnika. S tem, ko uporabljate naše storitve, soglašate z nadaljnjim obdelovanjem vaših osebnih podatkov s strani prevzemnika.

 

5) Rok hrambe osebnih podatkov

 

Obračunski podatki in z njimi povezani kontaktni podatki o Posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let. Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.

 

Če se podatki o prometu obdelujejo na podlagi privolitve Posameznika zaradi trženja storitev, prodaje blaga ali izvajanja storitev z dodano vrednostjo, se ti podatki v potrebnem obsegu lahko obdelujejo toliko časa, dokler je to potrebno za takšno trženje ali storitve.

 

Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

 

Podjetje zagotavlja Posameznikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejema zahteve. Podjetje lahko rok za uresničevanje pravic Posameznika podaljša za največ dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev. Če podjetje podaljša rok, o vsakem takem podaljšanju obvesti Posameznika v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.

 

Podjetje sprejema zahteve v zvezi s pravicami Posameznika na elektronski na elektronski naslov ali po pošti na info@cerne-avbelj.com.

 

Kadar posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahtevo predloži z elektronskimi sredstvi, se informacije, kadar je mogoče, zagotovijo z elektronskimi sredstvi, razen če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne zahteva drugače.

 

Kadar obstaja upravičen dvom v zvezi z identiteto Posameznika, ki predloži zahtevo v zvezi s kakšno od njegovih pravic, lahko podjetje zahteva zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

 

Če so zahteve Posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko podjetje:

 • zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva administrativne stroške posredovanja informacij ali sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa, ali
 • zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.

 

Posameznikom omogoča podjetje naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

 

(i) pravico do dostopa do podatkov,
(ii) pravico do popravka,
(iii) pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
(iv) pravico do omejitve obdelave,
(v) pravico do prenosljivosti podatkov,
(vi) pravico do ugovora.
(i) pravica do dostopa do podatkov

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od podjetja dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, kamor sodijo:

 • nameni obdelave;
 • vrste osebnih podatkov;
 • uporabniki ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
 • kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
 • obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu; 
 • kadar osebni podatki niso zbrani od Posameznika, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za Posameznika.

 

Na podlagi zahteve Posameznika podjetje zagotovi kopijo njegovih osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Za dodatne kopije podatkov, ki jih zahteva Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko podjetje zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju administrativnih stroškov.

 

(ii) pravica do popravka

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

 

(iii) pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, podjetje pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati:

 • kadar osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
 • kadar Posameznik prekliče privolitev, ki je podlaga za obdelavo podatkov, pa za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
 • kadar Posameznik ugovarja obdelavi na podlagi zakonitega interesa podjetja, pa za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
 • kadar Posameznik ugovarja obdelavi za potrebe neposrednega trženja;
 • kadar je osebne podatke treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom; kadar gre za podatke, v zvezi s ponujanjem storitev informacijske družbe, nepravilno zbrane od otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo takšnih podatkov ne more dati.

 

Kadar gre za imeniške ali drugače objavljene podatke, podjetje sprejme razumne ukrepe, vključno s tehničnimi, da upravljavce, ki obdelujejo osebne podatke, obvesti, da Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, od njih zahteva, naj izbrišejo morebitne povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.

 

(iv) pravica do omejitve obdelave

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje omeji obdelavo, kadar:

 • Posameznik oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
 • je obdelava nezakonita in Posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;
 • podjetje osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • je Posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi Posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

 

(v) pravica do prenosljivosti podatkov

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posedovalo podjetje, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga podjetje, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar:

 • obdelava temelji na privolitvi Posameznika ali pogodbi in
 • se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

 

(vi) pravica do ugovora

 

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov, če ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva podjetje ali tretja oseba. podjetje preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami Posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, ima Posameznik pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno s profiliranjem, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kolikor neposredno trženje temelji na privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede s preklicem dane osebne privolitve.

 

(vii) Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

 

Posameznik lahko morebitno pritožbo, v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, pošlje na elektronski naslov info@cerne-avbelj.com po pošti na naslov NAGP d.o.o., Kališnikov trg 9, 1000 Ljubljana.
Prav tako ima vsak Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši slovenske predpise ali predpise EU na področju varstva osebnih podatkov.
Če je Posameznik pri podjetju uveljavljal pravico do dostopa do podatkov in po prejeti odločitvi podjetja meni, da osebni podatki, ki jih je prejel, niso osebni podatki, ki jih je zahteval, ali da ni prejel vseh zahtevanih osebnih podatkov, lahko pred vložitvijo pritožbe Informacijskemu pooblaščencu vloži obrazloženo pritožbo pri podjetju v roku 15 dni. podjetje mora o pritožbi odločiti kot o novi zahtevi v petih delovnih dneh.

 

KOMUNIKACIJA

 

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

 

PRITOŽBE IN SPORI

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@cerne-avbelj.com ali po klasični pošti na naslov:

NAGP d.o.o., Kališnikov trg 9, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

 

Podjetje ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov. 

Platforma izvensodnega reševanja potrošniških sporov je na voljo na povezavi: 

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

 

DOSTOP DO BESEDILA POGODBE

 

Podjetje bo shranilo besedilo pogodbe na naslovu opravljanja dejavnosti - Ljubljanska cesta 2a, 1230 Domžale, Slovenija.

Potrošnik lahko na pisno zahtevo kadarkoli prejme besedilo pogodbe.

 

Splošni pogoji poslovanja so bili posodobljeni dne 21. 1. 2024.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih